*Beker Van Oost-Vlaanderen Hofmancup heenwedstrijd 1e ronde. SV Blauw Wit Temse 4 – 2 Vos Reinaert Sinaai.

De eerste officiele wedstrijd van onze club in het nieuwe seizoen werd positief afgesloten zondagnamiddag. Trainer Jan Rohart kon nog niet rekenen op zijn sterkste elftal en liet heel wat jongeren opdraven. Het ideale moment om ze te laten proeven van dit niveau. Het werd een vrij aangename wedstrijd in het Fernand Schuermanstadion. Onze jongens begonnen furieus en kwamen binnen de 2 minuten op voorsprong.”Den bleeke”(Christophe Van Nieulande) strijkte de eer op om het eerste officiele doelpunt te scoren voor onze club, een “pegel” in de verste hoek. 1-0. De druk hield nog een kwartier aan maar de score uitdiepen lukte niet. Meer nog, Blauw Wit raakte de goede kadans kwijt en vergat te voetballen. Teveel nodeloos balverlies leidde tot een overwicht van de bezoekers die daar dan ook van profiteerden. In de 29e minuut profiteerde Piet Van Der Gucht aan de 2e paal en 3 minuten later knalde Laurens Peeters de 1-2 in de bovenhoek. Tussendoor stopte onze doelman Yannick De Laet nog een strafschop en verloor de thuisploeg ook Kristof Claus met een kwetsuur. De jonge Django Rooms kwam hem vervangen en dat mag opmerkelijk worden genoemd. Django heeft nooit gevoetbald. De naar schatting 120 talrijk onverwacht opgekomen supporters (waarvoor dank) gingen tijdens de rust “een goed pintje” drinken en hoopten uiteraard dat de blauw-witten(voor de gelegenheid in rood-wit) alsnog het tij konden keren. Dat gebeurde ook. In een betere 2e helft zorgden Ruben Ketels(kent u hem nog?) voor de gelijkmaker op aangeven van Salim Bas 2-2. Tien minuutjes later snelde Arno Zels alleen richting doelman en werkte beheerst af. 3-2. Er kwamen nog kopbalkansen voor Joost Delaruelle en de ingevallen Pim Geens maar die gingen er niet in. Op een zeldzame tegenstoot scoorde Vos Reinaert tegen maar het doelpunt werd terecht afgekeurd door scheidsrechter Buysse voor buitenspel. Het mooiste doelpunt viel in de slotfase….een aanval uit het boekje…propertjes afgewerkt door Joost Delaruelle. Het publiek bedankte onze nieuwe jongens met applaus en de jongens bedankten het publiek met een wederkerig applaus. Het werd dus een hele fijne namiddag in de schoolstraat. Hopelijk zijn we gestart voor een “mooi seizoen”. *Spelers: De Laet Yannick, Van Nisselrooy Renzo(’46 Vriesacker Jens), Matthias Pieren, Kristof Claus(’17 Django Rooms ’77 Pim Geens), Salim Sukru Bas, Dave Hemelaer, Ruben Ketels(’77 Soufiane Gherby), Van Nieulande Christophe, Joost Delaruelle, Vince Rohart, Arno Zels . *Doelpunten:1x Van Nieulande,1x Ketels, 1x Zels, 1x Delaruelle

SV Nielse 6 – 0 SV Blauw Wit Temse

Nadat de zondag ervoor met 4-2 werd gewonnen van Vos Reinaert Sinaai volgde 3 dagen later de “ontnuchtering”. Was het “het wisselend weer” dat er voor iets tussen zat?….was het vakantiestemming?…wie zal het zeggen? In ieder geval was er weinig positivisme te bespeuren in het Antwerpse en gingen we “met de billen bloot” de boot in. Op zich niet erg en mss niet onlogisch. Alles moet worden opgebouwd.Spelers:Arne Egghe, Arno Zels, Jens Vriesacker, Van Nieulande Christophe, Klaas Vanhee, Dave Hemelaer, Beckham Lyssens, Ali Mohamadi, Ruben Ketels, Matthias Pieren, Salim Bas, Joris De Paep, Nils Van Den Bergh, Brent Van Avermaet, Kevin Daenen, Jef Maes, Vince Rohart, Soufiane Gherby.

Vos Reinaert Sinaai 1 – 2 SV Blauw Wit Temse

De terugwedstrijd in de beker van Oost-Vlaanderen werd ook winnend afgesloten op Sinaai . Daar zat zeker onze doelman voor iets tussen. Yannick stopte niet alleen alweer een strafschop maar had ook nog enkele puike reddingen in huis. De eerste helft zat ons blauw-witte team organisatorisch al beter in elkaar. Na de rust deemsterden we wat weg. In de slotfase kon Matthias Pieren met een mooie vrije trap “de zege” veilig stellen. Op naar de volgende ronde. Proficiat.spelers:Yannick De Laet, Pim Geens(’60 Salim Bas), Jens Vriesacker, Jef Maes(’60 Dave Hemelaer), Kron qalaj(’46 Beckham Lyssens), Ruben Ketels, Joris De Paep, Ali Mohamadi, Zels Arno(’70 Soufiane Gherby), Matthias Pieren, Kevin Daenen.

SV Blauw Wit Temse 1 – 3 KFC Brasschaat

Nadat afgelopen zondag onze club zich heeft geplaatst voor de volgende ronde van de hofmancup(Beker Van Oost-Vlaanderen) ten koste van Vos Reinaert Sinaai was het dinsdag alweer verzamelen op het “Fernand Schuermanstadion” voor een nieuwe oefenpot. Deze keer werd partij gegeven aan het altijd ambitieuse KFC Brasschaat, club uit 2e provinciale Antwerpen. De antwerpenaren kwamen met quasi hun complete A-kern afgezakt naar de schoolstraat. Het beloofde dus een “zware dobber” te worden maar niets was minder waar. In een snelle en aangename wedstrijd om te kijken hielden onze jongens gelijke tred. De organisatie zat prima en af en toe werd er snedig tegengeprikt. Er was vooral veel inzet en enthousiasme en dat stemde iedereen toch tevreden. Het bleef dan ook erg lang 0-0. Toch konden de “kapittelkappers” nog net voor de rust de 0-1 laten optekenen.Na de “flessen water” kwam de thuisploeg sterk uit de kleedkamer en kon het al snel de gelijkmaker optekenen via de jonge Beckham Lyssens. 1-1. SV Blauw Wit Temse bleef het goed doen maar het laatste kwartier was er eigenlijk iets “te veel” aan voor sommigen. De vermoeidheid van het vele werk kwam de kop opsteken. Niet onlogisch……we zijn net iets meer dan 2 weken bezig en moeten volledig alles “opbouwen”. De tegenstander was al iets langer bezig en niet vergeten…van een paar niveau’s hoger.Geven we nog mee dat Arno Zels het doel verdedigde en dat is best wel opmerkelijk. 1e doelman Yannick De Laet had wat last en de andere 2 doelmannen(Arne Egghe en Ronan De Westelinck)liggen voorlopig in de “lappenmand”. Maar Arno deed het uitstekend. Globaal gezien dus lijkt het er op dat de troepen van Jan Rohart stilaan onder stoom komen. Proficiat voor het geleverde spel en inzet mannen!!Spelers:Zels Arno, Delaruelle Joost, Maes Jef, Daenen Kevin, Wael Haj, Joris De Paep, Ruben Ketels, Dave Hemelaer, Beckham Lyssens, Ali Mohamadi, Salim Bas, Mehmet Sullu, Renzo Van Nisselrooy, Django Rooms, Van Nieulande Christophe, Vince Rohart, Gherbi Soufiane, Kron Qalaj.

SV Blauw Wit Temse 0 – 3 KJV Kruibeke(2e ronde van de hofmancup)

Tegen 2e provincialer Kruibeke deden we het meer dan behoorlijk voetballend. Alleen konden onze jongens voor weinig doelgevaar zorgen. Dat deed Kruibeke bij momenten wel. Op het half uur was er al “code rood” toen van dichtbij een bal tegen de paal werd geknald van Yannick De Laet zijn doel. Het was slechts uitstel. Op de 32e minuut knalde bezoeker Diego Vermeiren knap overhoeks binnen.0-1. Na de rust drong Temse wel aan maar scoren zat er niet in ondanks een paar goeie pogingen. Het spel ging gelijk opgaand maar Groen-wit scoorde wel. Jelle Maes nam er 2 voor zijn rekening en diepte de score uit tot 0-3. Geen slechte wedstrijd van Blauw Wit maar onmondigheid nekte onze jongens. Spelers:De Laet Yannick, Delaruelle Joost(’59 Beckham Lyssens), Daenen Kevin, Kron qalaj(’23 Jens Vriesacker), Sullu Mehmet(’81 Nils Van Den Bergh), Hemelaer Dave, Haj Wael, Mohamadi Ali, Bas Salim(’50 Gherbi Soufian), Zels Arno, Pieren Matthias.

SV Blauw Wit Temse 0 – 0 SK Beveren

Tegen de beloften van SK Beveren zagen we een vrij snelle en leuke wedstrijd. Toch bleef uiteindelijk de brilscore op het bord. Beide ploegen hadden wel een paar halve kansen maar de beide verdedigingen en doelmannen smoorden alles in de kiem. Bij onze jongens stond Arno Zels in het doel want zowel De Laet,Egghe als Westerlinck waren gekwetst. Spelers:Zels Arno, Pim Geens, Jef Maes, Kron Qalaj, Wael Haj, Jens Vriesacker, Ruben Ketels, Joris De Paep,Beckham Lyssens, Dave Hemelaer, Salim Bas, Sullu Mehmet, Kristof Claus, Matthias Pieren, Kevin Daenen en Gherbi Soufiane.

SV Blauw Wit Temse 0 – 2 Svelta Melsele

Tegen de 3e provincialer uit Melsele speelden we onze voorlaatste thuismatch en ook deze konden we niet winnend afsluiten. Niet dat onze tegenstander zoveel beter was maar zij creeerden enkele mogelijkheden en doelpunten. Matthias Pieren(2e helft in de spits) was in het laatste kwartier wel dicht tegen een doelpunt maar doelman Lenjou redde 2 keer knap. Geven we nog mee dat door kwetsuren Joost Delaruelle het doel verdedigde. Spelers:Joost Delaruelle, Jens Vriesacker, Arno Zels, Brent Van Avermaet, Wael Haj, Ruben Ketels, Beckham Lyssens, Kron Qalaj, Mohamadi Ali, Salim Bas, Sullu Mehmet, Jef Maes, Django Rooms, Matthias Pieren, Joris De Paep, Gherbi Soufiane.

SK Verbroedering Oostakker 4 – 2 SV Blauw Wit Temse

Op Oostakker speelden onze jongens wss hun beste 1e helft van de voorbereiding. Nochtans stond alweer een andere doelman tussen de palen. Vince Rohart nam de taak op zich en deed dat met brio. Blauw Wit kwam ook snel voor. Na 2 minuten schilderde Pieren een hoekschop op het hoofd van Hemelaer en het stond 0-1. Op het halfuur verdubbelde Jef Maes na een mooie aanval over Arno Zels. Jef Maes kwam nog eens oog in oog met de Oostakkerse doelman maar schoof met “rechts” naast. Net voor de rust milderde de thuisploeg. Na de rust enkele verschuivingen en wisseling van doelman(Joost ipv Vince). De cohesie was vaak zoek in de 2e helft en onze mannen slikten nog enkele te vermijden goals. Spelers:Vince Rohart, Arno Zels, Joost Delaruelle, Beckham Lyssens, Ruben Ketels, Dave Hemelaer, Mohamadi Ali, Bas Salim, Mehmet Sullu, Jef Maes, Kristof Claus, Kron Qalaj, Matthias Pieren, Joris De Paep, Gherbi Soufiane.

Theme: Overlay by Kaira
Fernand Schuermanstadion, Schoolstraat 63, 9140 Temse